Felicitări colegului nostru Mircea Pteancu pentru depășirea pragului de 100 de observatii de stele variabile raportate la Asociația Americana pentru Observarea Stelelor Variabile, și îi dorim succes în depășirea pragului de 500 de observatii de variabile raportate (în prezent are peste 300)
Stelele variabile sunt acele stele ale căror luminozități oscilează în timp. Această variație în luminozitate poate fi regulată sau neregulată și poate fi cauzată de mai mulți factori, inclusiv schimbări în structura internă a stelei, interacțiuni cu alte sisteme stelare sau prezența exoplanetelor care orbitează în jurul lor.
Există mai multe tipuri de stele variabile, printre care se numără stelele pulsante, stelele eruptive și stelele eclipsante.
Studiul acestor stele variabile oferă o înțelegere mai profundă a proceselor care au loc în interiorul stelelor și a dinamicii Universului în ansamblul său.
Participarea la proiecte de cercetare colaborativă, precum Asociația Americana pentru Observarea Stelelor Variabile (AAVSO), permite astronomilor amatori să contribuie la colectarea datelor și la studiul acestor stele. Astfel, ei pot face descoperiri semnificative și pot avansa în înțelegerea fenomenelor cosmice, în timp ce se bucură de fascinația cerului nopții și a lumilor îndepărtate.
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
RăspundețiȘtergereMultumim de observatie. Am corectat
ȘtergereTrimiteți un comentariu