Astroclubul Galaxis la Evenimentul "Vin la Curte, a doua ediție" din Arad

Aseară, 29 iunie,  Astroclubul Galaxis a avut onoarea de a participa cu un stand la un eveniment frumos desfășurat în Arad, intitulat "Vin la curte". Acest eveniment a fost organizat pentru promovarea vinurilor din podgoriile locale și a avut loc în curtea Bibliotecii Județene A.D. Xenopol din Arad.


Deși clădirile din jurul curții bibliotecii ne-au împiedicat să facem observații solare, Luna nu și-a făcut apariția pe cer în această perioadă, iar până când să apară și alte astre, desi era senin,  evenimentul s-a încheiat, am reușit totuși să captăm interesul celor prezenți prin alte activități interesante. Astfel, vizitatorii au avut ocazia să admire astrofotografii spectaculoase și să țină în mână bucăți din Univers sub forma unor fragmente de meteoriți, pe care le-au putut studia și la microscop. De asemenea, au experimentat cum poate mirosi spatiul cosmic și au făcut observații astronomice captivante ... cu ajutorul realității virtuale.

Fiind o activitate oenologică, una dintre temele principale de discuție, alături de un pahar de vin, a fost Universul cosmic. Discuțiile au fost animate și informative, iar noi, Mircea Pteancu, Torma Csaba și Armand Popa, membri ai Astroclubului Galaxis, am participat activ la acestea. A fost un eveniment de o natură care ne place foarte mult, discuțiile relevând interesul viu  al arădenilor  pentru spațiul cosmic.

Mulțumim organizatorilor pentru invitație și pentru oportunitatea de a aduce astronomia mai aproape de publicul din Arad!












Adaugă un comentariu

Mai nouă Mai veche