Astroshow Arad: o seară memorabilă prin Univers

 Vineri, 6 septembrie 2024, a fost o zi de neuitat pentru pasionații de astronomie din Arad! Astroshowul, organizat de cunoscutul vânător de eclipse Cătălin Beldea, a transformat seara într-o veritabilă aventură cosmică, oferind o experiență unică tuturor celor prezenți.


De la stânga: Eugen, Csaba, Armand şi Catalin Beldea



Membrii Astroclubului Galaxis au avut onoarea de a participa la acest eveniment special, aducând cu ei echipamente pentru observații astronomice. Telescoapele au fost pregătite pentru a deschide o fereastră către misterele Universului, iar membrii echipei au demonstrat pasiune și dedicare deosebită.

Membrii echipei Astroclubului Galaxis:

Andrei Pop: cel mai tânăr și entuziast membru al clubului, a adus luneta sa Bresser, fiind însoțit de tatăl său, Raul. Andrei a fost captivat de prezentările lui Cătălin Beldea și de demonstrațiile Profesorului Trăznit.

Csaba Torma: cu luneta apocromată marca TS, pe montură EQ5

Armand Popa: a participat cu telescopul său newtonian Bresser 130/1000mm, pe montura EQ4 și cu luneta Celestron 102/500mm, pe o montură realizată manual.

Balint Forro Eugen: a participat fără telescop dar căruia îi mulțumim pentru fotografiile minunate pe care le-a făcut la acest eveniment ..

Andrei răspunde întrebărilor

Raul Pop si luneta Bresser

Csaba Torma



Armand despre Astroclub


Eugen si Cătălin


Observațiile au început chiar înainte de eveniment, când un număr impresionant de spectatori a avut șansa să admire Soarele prin telescopul echipat cu filtru solar. Deși cerul nu a fost mereu prietenos, ci cu nori și au fost și alte obstacole ( precum balustrada înaltă a terasei și iluminatul excesiv), echipa Astroclubului Galaxis a reușit să ofere, prin telescoapele sale, imagini fascinante ale craterele lunare, ale stelelor luminoase  și ale petelor solare.

Un superb apus de Soare


Momentul apusului de Soare a fost magic, dar acesta nu a marcat sfârșitul serii ci dimpotrivă. Observațiile au continuat, iar publicul a putut descoperi și mai multe secrete ale cerului nocturn, atât prin intermediul telescoapelor, cât și din prezentările captivante ale lui Cătălin.

Evenimentul a fost un real succes, lăsând în urmă amintiri prețioase pentru toți participanții. Mulțumirile noastre speciale merg către organizatori pentru invitație și către toți cei care au contribuit la această seară extraordinară!

Astroshowul de la Arad a fost mai mult decât o simplă demonstrație astronomică – a fost o experiență de conectare cu Universul și o oportunitate de a explora misterele Cosmosului, într-o atmosferă prietenoasă și pasionantă.

Ne vedem la următoarea aventură cosmică!

Mai jos căteva poze de la eveniment:










































1 Comentarii

  1. Felicitari echipei Galaxis, sanatate si mult spor in popularizarea Astronomiei in randul aradenilor !

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche